Auto Q & A med Tom Torbjørnsen: Radiatorer, tændrør og barske gearskift

Auto Q & A med Tom Torbjørnsen: Radiatorer, tændrør og barske gearskift

Kære Tom,

Jeg har fået at vide af en VW forhandler at varmeapparatet i min 2000 VW Passat (1,8 liters turbo) har en lækage, og de ​​ønsker at erstatte det for prisen på 685 dollar. Yikes! Jeg gik til en anden værksted, og han sagde, at radiatoren set fint og kørte en test for at kontrollere, om en lækage i slangerne. Jeg vil bringe det tilbage i morgen for at se, om rengøring dem ud arbejdede. Jeg ønsker ikke at betale den høje pris på forhandleraftalen. Vil du oplyse mig om dette emne? Tak på forhånd.

Deb fra Burlington, VT

Deb,

Du mistede mig, når du sagde, "for at se, om rengøring dem ud virkede." Rengøring ud af hvad? Motoren? Radiator? Slanger? Kølesystem? Jeg vil antage, at du mente radiator rør, fordi en radiator har flere rør, hvorigennem kølemiddel strømmer at opnå motorens køling. En proces, der kaldes "rodding" udføres for at rengøre en radiator. Når Rødding en radiator, er de endelige tanke fjernet og en tynd stang køres ned gennem hver radiator rør for at fjerne eventuelle blokeringer grundet korrosion. Denne procedure er ganske arbejdskrævende og kan koste så meget, hvis ikke mere end en radiator udskiftning. Faktisk 685 dollar for en radiator udskiftning er rimelig i betragtning den involverede arbejdskraft (4 timer). Radiatoren selv er 286 dollar fra VW. Plus du har kølervæske og slangeklemmer eller ny slange, hvis det er nødvendigt. Jeg prissat en radiator udskiftning med en OEM VW radiator med en arbejdskraft sats på $ 120 per time med ingen kølevæske, slanger eller klemmer og kom op med 766 dollar før skat. Skulle radiatoren skal udskiftes, jeg tror, ​​at forhandleren er meget rimeligt prissat til $ 685.

Tom

Kære Tom,

Jeg ejer en 2005 Toyota Solara 4 cylinder. Hvor ofte skal jeg skifte tændrør? Og når jeg ændre dem, hvad der ellers skal udskiftes?

Rich fra WV

Rich,

Tændrør udskiftning på denne motor er opført på hver 120 tusind miles. Men jeg ikke abonnere på denne anbefaling. Jeg foretrækker at fjerne, inspicere, ren og re-kløften propperne hver 25000 miles. For meget kan ske at forårsage propperne til at få beskidte, ikke at nævne det faktum, at trådene ofte gribe i topstykket, hvis du venter for længe, ​​hvilket gør det umuligt at fjerne dem. Som for anden vedligeholdelse, tjek din instruktionsbog. Det vil liste alt, hvad du behøver at gøre.

Tom

Kære Tom,

Jeg er den oprindelige ejer af min 2006 Toyota Camry. For nylig havde jeg store arbejde udført på motoren. Det blæste toppakning, men ikke knække hovedet. Min mekaniker sagde det skete, fordi radiatoren blæste. Hovedet blev sendt til maskinværksted. Bilen havde en ny radiator, timing bælte og flere andre dele udskiftes. Problemet? Når jeg stopper, det føles som bilen er burping. Det er den eneste måde, jeg ved, hvordan til at beskrive det. Jeg tog den tilbage til butikken flere gange og de ​​endelig bestemt det var skiftende hårdt, og der var noget de kunne gøre ved det. Nogen tanker om, hvad der ville forårsage dette skiftende problem? Tak.

Sandy fra Port Orange, FL

Sandy,

Toyota udsendt en TSB for barsk skift på grund af et problem med en linje tryk magnetventil inde i transmissionen. Tilsyneladende denne magnetventil opgave er at regulere trykket intern transmissionsolie. Fordi det ikke gør jobbet tilstrækkeligt, den interne tilfælde trykket er for højt, hvilket resulterer i barske skift point. Toyota kom op med en ny linje pres magnetventil til at løse problemet. Gå til din lokale forhandler og få denne service udført. TSB # er: T-SB-0033-08. Held og lykke.

Tom

For flere store rådgivning fra auto ekspert og Jamestown, NY bosiddende Tom Torbjørnsen besøge Amerikas Car Show hjemmeside på www.americascarshow.com eller blive fan på Facebook for hyppige opdateringer. Du kan også høre Toms radioprogram ved middagstid EST lørdagen på SSI Radio Network og 10 PM EST søndage på Stars Too - Sirius 108 & XM 139. Og afhente et eksemplar af Toms seneste bog, "Sådan Gør din bil Sidste Forever ", på Amazon.com. Følg Toms Q & A blogs hver uge på Examiner.com. Hvis du har en automotive spørgsmål til Tom, sende ham en e-mail: [email protected]relaterede artikler