Det er ikke altid, hvem du kender, der tæller

Det er ikke altid, hvem du kender, der tæller


Det gamle ordsprog "det er ikke, hvad du ved, det er hvem du kender" kunne ikke være mere sandt i Italien. Faktisk gælder det for mange aspekter af livet og er et emne, italienerne ofte både omfavne og afviser samtidig. Den "raccomandazione" eller anbefaling, er almindeligvis omtales, når vi taler om job, for eksempel, med mange hævder, at i stedet for at være baseret på fortjeneste, er folk ofte ansat simpelthen på grund af, hvem de kender. Men efter at have gode kontakter kan også bare betyde ikke at skulle vente i linje uden for en bar eller restaurant. Det ironiske er, at så meget som mennesker kan hævde, at denne form for særbehandling er uretfærdigt, næppe behøver du nogensinde høre nogen klager, når de er den, der nyder.

Jeg blev mindet om dette den anden aften, mens ud til middag med en ven. Bliver min sidste uge her i Rom før han vendte tilbage til Portland, jeg ønskede at prøve noget nyt, så vi ledes til en lille trattoria min ven havde foreslået, der er placeret i udkanten af ​​byen. Ved ankomsten, jeg trådte til at anmode om et bord, mens min ven parkerede bilen. Til min skuffelse, men serveren jeg stødte ved indgangen fortalte mig, at restauranten var fuld for natten. Intet held!

Som min ven nærmede mig jeg meddelt ham de dårlige nyheder, og vi begyndte at vende tilbage til bilen for at lede efter et andet sted at spise, da pludselig serveren kaldt ud til os.

"Hey Carlo! Hvad laver du her? "

"Hey Alessandro" min ven svarede. "Jeg vidste ikke, du arbejder her. Nå, vi ønskede at have middag, men min ven her fortæller mig, at du er alle fulde. "

"Åh", sagde han lidt dystert, før pause for et kort øjeblik. "Det er i orden, er det ikke noget problem" udbrød han. "Jeg vil finde et bord til dig, kom nu."

Carlo senere citerede fælles udtrykket "é importante conoscere la gente giusta," hvilket betyder at det er vigtigt at kende de rigtige mennesker. Jeg kunne ikke klage, især når jeg spiste Carpaccio di Bisonte (billedet ovenfor). Denne plade består af meget tynde skiver bisonkød marineret i citron og salt og serveret med frisk spinat og parmigiana spåner. Det er den perfekte skål for en varm foråret aften, lys og krydrede og at dø for.

Hvis du ikke er til at spise sådan råt kød, men en lignende mere traditionel italiensk salat, der er også perfekt til denne tid af året er Isalata Bresaola. Og det bedste er, det er ganske let at forberede, så du ikke behøver at have nogen særlige venner til at få det. Brsaola er en tør hærdet Salume der er fremstillet af et meget magert portion af oksekød. For at gøre denne parabol, placere meget tynde skiver (ca. 6-8) af bresaola på tværs af en plade. Tilføj en lille bunke af frisk arugula på toppen, sammen med nogle parmigiana spåner. Top det af med nogle drysset olivenolie, friskpresset citronsaft, salt og peber og nyde.

Buon app!


relaterede artikler