Gluten-free shopping i Tyskland

Det har været en måned siden jeg vendte tilbage fra vores europæiske ferie. Vi besøgte mange byer i Tyskland, Bruxelles, Belgien, Paris, Frankrig, og Prag, Tjekkiet. Langt det bedste sted at shoppe for glutenfri dagligvarer var Berlin, Tyskland.Gluten-free shopping i Tyskland


Jennifer Harris
Vis alle 5 billederDet er vigtigt at vide, hvordan man siger glutenfri på det relevante sprog i tilfælde af du finde nogen, der ikke taler engelsk. På tysk er glutenfri udtales glutenfrei (gluten yngel). Jeg må sige, at engelsk skal være det andet sprog i Tyskland, fordi der var sjældent en sag, når jeg ikke kunne finde nogen, der talte engelsk.

Da jeg var forske hvor at shoppe for glutenfri produkter Jeg henvendte mig til Gluten Free Passport og deres ressource afsnittet om europæiske fødevarer. Deres liste fortalte mig at gå til ALDI, men jeg havde ikke held med at finde glutenfri produkt der; men jeg fandt en overflod på en dm butik og KaDeWe i Berlin, og i Aktiv-Markt i Ramstein.

dm butikker er dybest set kiosker som Walgreens eller CVS med et stort udvalg af glutenfri produkter. Jeg stødte på en hel endedæksel fuld af Dr. Schar produkter, jeg aldrig havde hørt om før, og et produkt linje ved Alnavit. Jeg forlod med Schar s focaccia med rosmarin, knækbrød (knackebrot), kiks (petit butterkeks), og pretzels (salinis).

KaDeWe er et stormagasin, men det har en hel etage af fødevarer, der omfatter en restaurant, frisk kød, ost, vin, og selvfølgelig en hel sektion af glutenfrie levnedsmidler. Hovedsagelig hvad jeg fandt var Dr. Schar produkter (lasagne nudler, autentiske tagliatelli, mælk chokolade coatede kiks (ciocko sticks) og svamp kage med kakao (pausa Ciok). Restauranten i KaDeWe hedder Gourmet Wurstkessel og det er en cafeteria-style miljø hvor de mærke deres gluten-fri indstillinger på menuen bestyrelser. Jeg havde den bedste bratwurst jeg nogensinde har haft, og deres sauerkraut er sød snarere end sure ligesom de tjener det i USA.

Et sidste stop på Aktiv-Markt i Ramstein gav flere Dr. Schar produkter (croissanter, cupcakes med abrikos marmelade (magdalenas), deli brød og Milly s Magic Pops (korn)). Jeg har også købt en vegetabilsk nudelsuppe mix fra Seitz.

De bedste priser var på dm butikken, så vil jeg stærkt foreslå stopper efter én og strømpe op, ikke kun på gluten-fri mad, men om hygiejne- væsentlige, da de er temmelig billige også.

Har du handlet for glutenfri dagligvarer i Tyskland? Hvor fandt du dem, og hvad gjorde du købe?


relaterede artikler