Hvad jeg lærte i Børnehave

Hvis du er heldig, du havde en børnehave lærer som Miss Susie, en San Francisco Kindergarten lærer, elsket af mange. Forhåbentlig har vi alle erindringer om en person som Miss Susie, der opfordrede dig, en person, der lærte dig nogle grundlæggende færdigheder og indpodet i dig en kærlighed til læring. Nogen, der delte hendes livsglæde og en person, der insisterede du forstår og overholder principperne for at være et godt menneske.

Miss Susie var min barnebarn pædagog sidste år, og jeg fik at vide hende ganske godt. Ja, jeg igen boede min egen barndom gennem mit barnebarn erfaring, mea culpa! Jeg lærte en masse ved at se med nogle perspektiv og afstand, hvor vigtig Miss Susie lægger vægt på at være venlige og betænksomme var sandsynligvis den største gave, hun gav sine elever, herunder mit barnebarn. Vores fundamentale børnehaveklasse og børnehave erfaringer ofte forberede os for livet på måder, vi ikke kan forestille os.

Som mit barnebarn kommer ind første klasse i år, er jeg imponeret over nogle af de grundlæggende færdigheder, hun har allerede erhvervede ... færdigheder, som vil tjene hende gennem hele hendes liv. Ser hende har gjort mig til at tænke om mine egne erfaringer, og jeg spurgte mig selv, "Hvad skal jeg huske at lære i børnehaven?" Selvfølgelig dette gjorde mig nysgerrig, hvad mine venner og familie tilbagekaldelse og værdi. Dette er, hvad jeg opdagede. Nogle af dem, der reagerede på min opfordring til erindringer omfatte flere mennesker, der var studerende i min 7-8 klasse klasse over 28 år siden på St. Andrew School i Pasadena. Vi ved aldrig, hvordan vi har en indvirkning på de studerende, men genopdage nogle af mine egne elever har givet mig sådan glæde og mindede mig, hvad en. gave undervisning er. Vi er alle blevet berørt af de lærere, vi har haft; nogle skiller sig ud i vores erindringer.

Paul Vazquez fra Pasadena California, er i øjeblikket udstationeret i New London, Connecticut med den amerikanske Coast Guard. Paul delte nogle af hans erindringer, "Den ene ting, jeg husker gør toast med et hul skåret i midten og et æg stegt i hullet, jeg husker mine læreres navne: Mr. Sidens og Fru Mendoza, og jeg husker ridning skolernes motorcykler rundt i cirkler med samme knægt hverdag. Jeg husker lur tid på en blå mat og mælk og småkager ved siden af ​​mig, da jeg vågnede. [Det var] de gode ol dage. Jeg husker også min søde klokke bund bukser, plaid skjorter, moppe top frisurer. . suk. . 70'erne =) "

Krys Stærk i Pasadena, Californien delte sine overvejelser: Krys fortæller: "... der var denne dreng ved navn Juan som skåret foran mig, mens jeg var i linje for dias. Han skubbede mig, så jeg kløede hans arm. Mine forældre blev tilkaldt for at tale med læreren og jeg var rædselsslagen, at mine forældre ville blive forstyrret med mig. Mens walking tilbage til vores bil, min far sagde: "Godt arbejde. Aldrig lade nogen såre dig eller skubbe dig rundt. " Jeg gik gennem resten af ​​min skoletid vide, jeg ville aldrig komme i problemer for at forsvare mig selv. Selvfølgelig nu ved jeg, jeg skulle have brugt "mine ord" første eller fortalte læreren. Men jeg har aldrig glemt denne hændelse gennem årene. "

Kunstner, Lisa Ackerman fra Astoria, Oregon, delte sine erindringer: "Jeg husker nap tidspunkter, hvor Fru Roberts eller støtte vil sige, at det var ok at røre igen, når deres fe tryllestav rørt os. Også Jeg husker en plast eller glas figurer identifikation test og musikalsk tid, hvor vi kunne samle op nogen instrumenter, vi ønskede og slutte cirklen. Det var søde tider. Jeg også husker rider bussen fra Altadena til Sierra Madre Public School. Nogen fortalte mig, at det var regeringens indsats for at integrere alle klasser i samfundet. Jeg husker også buschaufføren ikke at lade mig ud af bussen ved første fordi han ikke genkende min far, der var møde mig ved busstoppestedet. Jeg tror, ​​jeg kan stadig have min Raggedy Ann dukke jeg båret rundt med mig overalt med mit navn med fed sort blæk på bagsiden. "

Dave Stevens, en af ​​ejerne af RiversZen Yoga Studio i Astoria, Oregon, delte de følgende erindringer. "Jeg kan huske, at lære at binde mine egne sko, at tælle til 100, læsning Dick og Jane. Jeg kan huske at komme til at være den "mælk mandens levere mælk efter lur. Jeg kan huske at hjælpe pedel flytte vand sprinklere. Han stoppede mig, da jeg skulle til klassen og bedt mig om at hjælpe. Han ville ikke lade mig gå tilbage til klassen, fordi han troede, at jeg var en ældre dreng, der ikke behøver at komme tilbage i 1/2 time. Jeg gik tilbage til klassen gråd og drivvåd. Jeg troede jeg var i store problemer. Gad vide om nogen hver sagt noget til ham? Jeg kan huske at møde min første kæreste, Jenny Crocker, jeg vidste bare ikke, at hun var en pige ven. Som det var en anden verden havde vi store gange spiller i de kystnære canyon, på stranden og i parken. Alle på vores egen. Vi spillede Cowboys med mig som Roy Rogers og hun var Dale Evans ... vi gjorde selv søvn overs på hinandens hjem. Jeg vil sige, vi var meget avanceret i en ung alder, men faktisk var hun bare min bedste ven og jeg vidste ikke engang klar over, at hun var en "pige". Mit hvordan livet og tiderne har ændret sig. "Dave voksede op nær kysten i San Diego, Californien.

Tammy von Payens, kunstner og barista på kaffe Girl Cafe i Astoria, Oregon, delte, hvad hun beskrives som nogle "behårede" minder. Tammy, der har en leder af hår fleste af os ville dræbe for, erindrede: "Jeg kan huske at lære ikke at falde i søvn med tyggegummi i mit hår og de forskellige løsninger (frysning, jordnøddesmør, vaseline). Vi forsøgte alle disse retsmidler, før de beslutter den eneste løsning var at skære mit hår. Husk også at få krøllejernet fast i mit hår til et bryllup og min mor skære det ud. Det var en stor hår år. [Hun deler andre tanker, herunder] I skolen jeg husker finger maling gjorde et stort indtryk på mig. Spiller også i mudderet med biler uden for vores hus. Jeg kan huske at have en citron is, mens besøger mine bedsteforældre i Michigan ... stadig huske kærlig det. "

Alex von Payens: Husker hele klassen at gøre en quilt. Hvert barn lavet en firkant af dynen og så de syede det hele sammen.

Dr. Marguerite Tassi voksede op i Baltimore, Maryland. Hun minder bor på tværs af gaden fra hendes børnehave. Hendes levende hukommelse ser ud af hendes soveværelse vindue på legepladsen. Hun husker lur tid og mælk og cookies.

Sally Anderson husker at have en vanskelig oplevelse, da hun ønskede at dele en kasse med Tic Tac med sine klassekammerater. Efter aflevering slik ud, hendes lærer forlangte hun samle dem alle op igen. Du kan forestille dig tilstanden af ​​nogle af de stykker slik, at nogle allerede havde lagt i munden. Sally ikke huske, hvorfor dette skete heller ikke hun forstår, hvorfor hun fik i problemer til deling.

Patti Breidenbach, kunstner og ejer af Lucys Bøger i Astoria, Oregon, husker lur tid, og typisk for en kunstner, husker tæppet var rødt. Alle jeg talte med har nogle hukommelse af lokalet, legepladsen, og detaljer som de blå barnesenge og tæpper, mælk og småkager, og nogle møder, der markerede deres erindringer og hjalp forme deres personligheder på en eller anden måde.

Mine egne erindringer om Børnehave omfatter følgende bemærkninger: I børnehaven, lærte jeg at hamre et søm, måle, så træ, og tage sig af mine redskaber. Jeg har også lært om badeværelset. Vi glemmer, hvor vigtigt det badeværelset etikette og hygiejne samt planlægning toilet pauser, indtil vi går ind i et offentligt toilet eller find vi har arbejdet hele dagen uden at tage en pause. Jeg lærte, at mit liv skulle have store rum, hvor min mor ikke ville være tæt på. For mig var denne vanskelige, men tilladt mig at opdage mig selv som en selvstændig person, - jeg begyndte at opdage min følelse af uafhængighed i børnehaven.

Helt ærligt, kan jeg ikke huske for meget om de andre børn. Jeg husker min mor stående på tværs af gaden fra skolen, ser til at sørge for jeg var okay. Hun gik mig til og fra skole hver dag. Jeg kan huske føle sig som en del af et lille samfund. Jeg lærte, at der var pligter og ansvar, som alle var meningen at dele, og jeg nød at tage ansvar for at tage en aktiv rolle i dette samfund. Jeg var mere interesseret i hvad vi lærer og om den person, der satte scenen for mine erfaringer med lærere. Hun vendte os til vores sanser. Videnskab var om at lære, hvordan smag og lugt blev forbundet. Jeg husker stående i børnehaven gården (vi var lænket ud fra de store børn), og spekulerer på, hvad livet ville være ligesom på den anden side. Dette spørgsmål, "Hvad er liv ligesom derovre?« Blev en af ​​de vigtigste aspekter af mit liv. Er det stadig.

At nysgerrighed og interesse i noget ud over mig selv. Der er nok mere, at jeg husker, men nøglen hukommelse, jeg har, er at lære at gøre ting, lære om ting og om andre mennesker. Jeg havde også den første fornemmelse af mig selv som en person, bortset fra min familie, og se, at i årene siden børnehaven. Børnehave var, hvor min rejse som en person i fællesskab synes at have begyndt. Derhjemme var jeg en del af min lille familie og en af ​​kvarterets unge. Vores blok var fuld af børn, så mine legekammerater var fra mit kvarter.

Skole var hvor jeg tilbragte en del af min dag, og derefter hjem og nabolaget var, hvor jeg tilbragte resten af ​​min tid. Min mor sørgede for, at jeg blev indpodet med musik, litteratur, kunst, religiøse og spirituelle tanker og ideer, og hvad hun ikke kunne lære mig selv, havde hun en anden hjælpe mig med at lære. Jeg fik stemme lektioner af den tyske kvinde, Serena Beck, der boede i vores nabolag. Mine venner Judy og Ronnie (som jeg indser nu var børn af flygtninge fra Nazityskland) var mit første rigtige venner. Jeg mødte dem i børnehaven; vores venskaber voksede senere. Vi delte bøger og historier, og nydt at gøre måltider sammen og taler om idéer. Det var nogle af de gaver af børnehaven.

Som bedsteforældre og forældre, tanter og onkler, venner og naboer, vi alle har en indflydelse på vores børn og børnebørn. Lad os gøre, hvad vi kan for at støtte vores egne børn i deres bestræbelser på at hæve deres børn i kærlige, venlige og livsbekræftende måder. Må vi alle være så heldig at modtage et telefonopkald som den, jeg gjorde i sidste uge fra mit barnebarn. Hun kaldet til at fortælle mig, at hun havde taget sin første klaver lektion, og hun var henrykt, da var jeg jeg tænkte på min mor, en pianist, der altid næret os med kærlighed til musik, litteratur, kunst, kultur, religiøse traditioner , og som altid opfordrede os til at udforske, være nysgerrig, og lære den disciplin er nødvendig for at tage risici for at nå vores mål.


relaterede artikler