Interview med John Paul Jaramillo, forfatter til The House of Order

Johannes Paul Jaramillo voksede op i det sydlige Colorado, men nu bor, skriver og underviser i Springfield, Illinois. Han fik sin MFA i kreativ skrivning (fiktion) fra Oregon State University, og i øjeblikket, holder positionen af ​​lektor i engelsk på Lincoln Land Community College.

Hans forfatterskab har været omtalt i Acentos Review, Kobber Nikkel anmeldelse samt i antikke Børn Arts Tidende; i dugget Clarity Arts Journal, InDigest Magazine og Verdad Magazine; Polyphony Online, Parafili Magazine, slud Magazine og kommende i Palabra Magazine af Chicano og Latino Literary Art.

Tak for dette interview, Johannes Paul. Kan du fortælle os lidt om dig selv og hvor længe du har været at skrive?

Jeg voksede op i det sydlige Colorado og blev interesseret i historier fra min bedstefar, der var en temmelig vanvittigt historiefortæller. Og jeg har været at skrive temmelig alvorligt, da Oregon State graduate skoledage omkring 2004, hvor jeg tjente min MFA i kreativ skrivning. Jeg har undervist i Illinois siden omkring 2005 undervisning sammensætning og litteratur på Community College niveau. Jeg underviser kreativ skrivning samt etniske lit.

Kan du fortælle os kort, hvad din bog handler om?

The House of Order er en samling af noveller løst baseret på familiens historier, myter og løgne fra min gamle kvarter i Pueblo, Colorado. Bogen handler om en familie, men for det meste er det om fortælleren, Manito Ortiz, og hans kamp for at samle historier om sin far. Det handler om, hvordan kvinder bliver behandlet, og de fejl, Latino hanner kan gøre. Det handler også om flere generationer af dysfunktionel Ortiz familien.

Hvorfor valgte du netop din genre?

Jeg synes at skrive i en mere minimalistisk stil, og jeg ofte sige novellesamlingen er fra en mislykket roman. Jeg valgte en form, der favoriserer den korte historie, men også sammensat i form, at holde konsekvent til én familie og kerne af tegn. Jeg gerne sige det sammensatte og mere minimal og fragmenteret stil matcher den brudte fartøj, der er den fiktive Ortiz familien. Jeg har forsøgt at gøre i form af historierne matche betydning på bestemte måder.

Hvor skal du skrive? Har du en favorit sted?

Overvejende Jeg arbejder i mit soveværelse. Jeg er ikke meget produktiv andet end i mit skrivebord, som er en fod væk fra min seng. Jeg synes det er vigtigt at arbejde før du taler eller engagere sig med omverdenen. Jeg synes det er vigtigt at forsøge at arbejde hver dag. Jeg er temmelig indstillet på at kæde mig til skrivebordet og finde de kapitler og historier med revision. Jeg føler som lærer og forfatter jeg hele tiden at lære nye færdigheder og vurdere gamle. Så meget som jeg hadede skolen og klasseværelserne som barn, jeg tror jeg er bemærkelsesværdigt så heldig at arbejde i en bygning helliget til at studere på det skrevne ord. Jeg ofte joke Jeg er en bedre forfatter end lærer selvom jeg ved for visse undervisningen job, jeg har holdt har lært mig så meget om retorik.

Hvad var din største udfordring at skrive denne bog?

De fleste af disse historier er familie historier og repræsenterer mine re-imagining familie historier. Jeg fortæller mine historier ikke som personlig behandling, men jeg må indrømme disse historier repræsenterer mit forsøg på at beskæftige sig med barske familie sandheder-kriminelle forældre og manglende mandlige mentorer. Jeg ønskede også at funktionen sydlige Colorado og nogle af mine gamle hjemsøgt. Historierne og steder er temmelig velkendte for mig. Men på samme tid, jeg aldrig har til hensigt at skabe karikaturer eller falsk repræsenterer folk.

Er du en disciplineret forfatter?

Jeg prøver at lære mine elever, at talent er for det meste engagement og lang levetid. Og jeg forsøger at vende tilbage til udkast igen og igen. Jeg er altid re-tænkning form og struktur i min fiktion. Jeg siger ofte, at kunsten kommer fra stædig opmærksomhed manuskripter. Jeg tror en forfatter har at nærme arbejdet på daglig basis til håndværk historier, der er mere end summen af ​​deres dele.

Er du udgivet af et traditionelt hus, små tryk eller er du selv udgivet?

Anaforer Literary Press er en meget lille og uafhængig presse, at jeg er taknemmelig for at tage en chance på en sådan ulige lille bog. For at tage en chance på en bog fyldt med spansk og engelsk.

Var det det rigtige valg for dig?

Jeg tror Latino forfattere har færre muligheder for at finde presser, der accepterer kode skifte fra spansk til engelsk inden for arbejde og så jeg føler, at jeg er heldig. Igen heldig at finde en presse, der var nye og op og kommer og vil tage en chance på en ny forfatter.

Hvordan har du fremme din bog hidtil?

Først sendte jeg bogen ud til mine mentorer på Oregon State for deres feedback og stempel af godkendelse-deres jakke blurbs. For nylig har jeg været indsendelse af bog til bog klubber og korrekturlæsere søger feedback. Leder du efter læsere. Jeg har også været indsende nyere arbejde at Latino tidsskrifter og publikationer til også finde læsere. Jeg føler, at det er så vigtigt at finde stærke læsere til dit arbejde, før du prøver og sælge dem et projekt.

Hvordan at gå for dig?

Jeg har haft historier udgivet i Palabra Literary Magazine samt Acentos Review. Jeg gætter idéen bliver jeg forsøgte at finde en form for et publikum. Bogen er blevet gennemgået af Midtvesten Boganmeldelse samt Latina Book Club. Anmeldelserne har været positive og oplysende.

Har du et andet job udover at skrive?

Jeg er en lektor i engelsk ved Lincoln Land Community College i Springfield, Illinois. Jeg er heldig at have et job, der primært undersøgelse af historien og det skrevne ord. Jeg underviser etniske tændt og så jeg er heldig at studere mit håndværk fra dette perspektiv. Jeg er også den eneste forfatter i min afdeling med en MFA, og jeg vil gerne tro det giver de studerende en anden type oplevelse. Undervisning og arbejde med unge forfattere og læsere er en ideel situation for en forfatter. Jeg tror, ​​vi kan diskutere de samme retoriske bekymringer.

Har du nogensinde fået en inspirerende bog-relateret øjeblik på arbejde og måtte gå køre og skrive og det ned?

Jeg føler som en professor i litteratur mine noter er helt på litterære forfattere, som jeg beundrer. Jeg bruger tid hvert semester med James Alan McPherson 'Elbow Room og Luis Valdez' Zoot Suit at nævne nogle få, og hvert semester jeg læser og genlæste nøjere at få inspiration samt mere forståelse. Svært ikke at blive inspireret ved at finde tematiske tråde i det arbejde, jeg underviser. Jeg finder konstant inspiration fra forfattere, der har været traditionelt undervurderet eller marginaliserede.

Har dine medarbejdere ved, at de har en stjerne blandt dem? Hvad har deres reaktioner været?

Jeg var så heldig at have en bog signering på boghandel af min Community College og har kolleger stoppe ved at købe en bog og chat om det. Jeg har kolleger, der også har udgivet bøger og som professorer på Community College niveau vi stræber efter at nå ud over klasseværelset og professionelt udvikle ud over undervisningen. Jeg tror, ​​det hjælper med en dybere forståelse af emnet, som jeg ser som kun højne klasseværelset oplevelse.

Hvis du kunne give en bog markedsføring tip til nye forfattere, hvad ville det være?

Jeg fortæller mine elever til at studere små litterære tidsskrifter og udvikle relationer med disse redaktører for at udforme arbejdet. Jeg føler, der er vigtigst, før du sætter et forslag til en bog sammen. Jeg synes også, det er vigtigt at have en karriere med lang levetid. Jeg tror, ​​at arbejdet er lettere at fremme, hvis arbejdet er stærk og har andre forfattere tillid bag det.

Hvad bliver det næste for dig?

Jeg har så meget materiale baseret omkring det sydlige Colorado. Jeg har historier om min fars side af familien og historier om min mors side. Men jeg er i konstant udvikling formularen. Jeg har flere historier om min far og min onkel. Jeg håber at materialet vil forme op i en roman, jeg forsøgsvis kalde Huérfanos, efter den nærliggende amt, hvor jeg voksede op.

Tak for dette interview! Kan du fortælle os, hvor vi kan finde dig på nettet?

Jeg holder en skriftlig og undervisning weblog på johnpauljaramillo.com/blog hvor jeg bogføre noter og boganmeldelser. Jeg også sende noter og links på min Twitter-konto:johnpjaramillo.


relaterede artikler