Lederskab: Repræsentant John Mizuno

Lederskab: Repræsentant John Mizuno

Anti vold i hjemmet indsats typisk stammer fra to hovedkategorier: personlige eller faglige. Professionelle indsats anerkendt gennem beskæftigelse som lønmodtagere og karriereveje mens personlige indsats (græsrødder eller community indsats) er genereret ud fra en frivillig base af overlevende og / eller dem med særinteresser mod DV. Professionel involvering begynder ofte med en grad fra en skole for videregående uddannelse; personlige engagement begynder ofte med en grad fra "livets skole", men uanset hvor graden kommer fra, vores DV ledere normalt kommer fra en af disse to skoler (eller en kombination af begge) undtagen for én ...

Hvis du tager et kig på state repræsentant John Mizuno 's CV http://www.votesmart.org/candidate/biography/66638 der er ikke noget i hans faglige baggrund, der afslører en koncentration i retning af anti DV indsats, så går jeg satte mig ned med ham at se, om han ville være villig til at dele sin personlige baggrund med mig.

Da jeg har kendt ham, har John været en af ​​de mest lidenskabelige, inspirerede og utrættelige fortalere mod vold i hjemmet, jeg nogensinde har set i Hawaii. Hvad imponeret mig mest har været hans generelle holdning til at løse denne svøbe. Skulle se på og høre om de brutale snørklede af DV kan efterlade en person kynisk eller deprimeret; John hverken og snarere derefter undgå kontroversielle, opvarmede og volatile DV-relaterede problemer, John konsekvent benytter sig til dem. Ikke alene er John villig til at undersøge problemer, som andre søger at undgå, men han gør det på en positiv, optimistisk og håbefuld måde. "Vi kan gøre det bedre" er mantraet jeg bedst husker ham for.

Jeg blev engang vide, at "den bedste leder er din bedste tjener" og John lever som motto. For nogle år siden var der en Silent marts afholdt på State Capitol i erkendelse af et DV-relaterede mord og jeg fandt Rep. Mizuno stod ud til siden ser særligt fortvivlet. Tænker han kunne have haft en personlig forbindelse til offeret, jeg nærmede sig ham for at tilbyde medfølelse, men erfarede, at han var ked af ikke fordi han vidste, at offeret, men fordi der var sådan en dårlig lovgivningsmæssigt valgdeltagelse for marchen. Jeg var et øjeblik målløs, fordi det var det sidste, jeg forventede at høre! I håb om at vende sin skuffelse omkring jeg fortalte ham historien om Wally - en Kailua 7-11 Store Manager og usete DV helt.

Wally var chef for en af ​​mine DV overlevende moms, der, som alle rettigheder, kunne har let fyret denne mom for alle de omstændigheder uden hendes kontrol, der blandede sig med hendes ansættelse. Ved siden af ​​forfølgelse, forstyrrer hans tidligere ofrets liv er en favorit fortid tid for misbrugere, og dette var ikke anderledes. Mors 7-11 job var det sidste stykke af sikkerhed og stabilitet i sit liv, og familien domstol relaterede aftaler og misbrugeren post-separation DV taktik truet med, at. Wally var klar over, hvad der foregik i denne mors liv og indkvarteret hende uden klage eller vrede, bevare denne mors respekt samt hendes job. Hvorvidt Wally vidste det eller ej, blev han tage kampen op mod vold i hjemmet, og samtidig gøre en forskel for en overlevende kan betragtes som en lille indsats, effekten af ​​hans indsats var kæmpe. Så lille march valgdeltagelse, ja, men taknemmelighed for dem, der dukkede op, kæmpe.

Et par dage senere på en søndag eftermiddag, modtog jeg et telefonopkald fra John, der lød virkelig begejstret. Han sagde, at han havde tænkt over Wally og var kommet op med en idé: Hvad hvis han hædret usete DV helte som Wally ved at give dem et bevis for påskønnelse for deres personlige indsats for slutter vold i hjemmet? Og den første modtager, han havde i tankerne: Wally.

Et par dage efter, at en intetanende Wally gik i til 7-11 butik han formåede og fandt Repræsentanter Mizuno og Brower der med Hawaii News Nu reporter, Minna Sugimoto. Da Wally fik at vide, hvad der foregik, blev han tårevædet (hvilket gjorde resten af ​​os kvalt på tårer såvel). Wally blev anerkendt som en usynlig helt og præsenteret med en indrammet lovgivningsmæssige certifikat for påskønnelse bærer hans navn. Rep. Mizuno havde fundet en lille måde at gøre en enorm indflydelse og han fortsatte med at gøre det lige siden.

Hurtigt frem til november 2011, og jeg sidder på tværs af skrivebordet fra en mand, jeg er kommet for at beundre i årenes løb for sin urokkelige engagement mod vold i hjemmet og for hans oprigtige medfølelse for vores stat mest sårbare. Da jeg vidste, at han ikke blive en mester af DV årsag gennem karrierevalg, jeg var håbefuld ville han være villig til at fortælle mig sin personlige "livets skole" historie, som har bidraget til hans ydmyge ledelsesstil - men gæt hvad? Der var ingen historie at fortælle!

Mig: Så hvordan har vold i hjemmet ender med at blive en af ​​dine platform spørgsmål?

John: Jeg gik til en DV-konferencen et par år tilbage og var chokeret over, hvad jeg har lært. DV er et enormt problem i dette land og i Hawaii, og jeg ønsker at gøre noget for at rette det. Så var der de Janel Tupuola og Cryus Belt sager, der skete back-to-back; Jeg tror, ​​at virkelig gjort en indvirkning på mig.

Mig: Er der andre grunde?

John: Nå, var der, at Silent marts, hvor næsten ingen lovgiverne dukkede op, og jeg tænkte flere af os skal være dernede vise vores støtte. Der er 76 af os i denne bygning - mere skal være derude.

Mig: Kan jeg spørge, er der nogen personlige årsager, der har gjort dig så passioneret om DV?

John: Nej, ingen personlige årsager.

Mig: Hvad med at vokse op? Enhver familie eller venner direkte påvirket?

John: Ikke at jeg kender. Nogle gange ville jeg høre naboer kæmper, men jeg troede ikke, at noget af det - jeg troede, det var bare den måde, folk håndterede tingene "lokal stil" - nu ved jeg bedre.

Mig: Så du gøre alt dette, fordi ...

John: Det er det rigtige at gøre.

Der beskæftiger sig med vold i hjemmet, fordi de vil eller principielt alene ?! MEN det er faktisk hvor Rep. Mizuno kommer fra! Desværre en "mand af principper" er en sjældenhed i disse dage, men vi er heldige at have én mødet som et flertal Whip leder i Hawaiis Repræsentanternes Hus.

Rep. Mizuno er talerør bag House Human Services udvalgsformanden mikrofon, men han er også den fyr bærer "Stop DV" skilt på gaden, bogstaveligt gå sin tale. Han fører med en menneskelighed, som underdogs kan forholde sig til og bruger sin position til at tillade andre at blive hørt. På ethvert offentligt forum, vil du se ham kalde folk op og invitere folk frem, mens han tager et skridt tilbage. Med hverken personlige eller faglige rødder, John Mizuno er en usandsynlig DV helt - men en helt alligevel.


relaterede artikler