The House of Masks

The House of Masks

The House of Masks

På en af ​​Antigua mange brostensbelagte gader, med en perfekt vid udsigt på den majestætiske vulkan de kalder Agua, er en lille butik. Kendt som La Casa de las Escudillas eller The House af Masker, de for nylig tilføjet endnu mere interessant elementer til deres sædvanlige virvar af antikviteter, masker, træ udhugningen af ​​helgener og lejlighedsvis branding jern.

Romie, den diminutive Maya dame, der driver denne mini-guldgrube af artefakter fortalte mig, hun var 70 år gammel. Jeg sætter mine læsebriller: ikke engang tæt på. Måske tredive, plus eller minus, som hun endelig aftalt, var "tæt på." Først ville hun ikke tillade mig at tage billeder af interiøret og hylderne i diverse varer og bestemt, absolut ikke en af ​​hende. Til sidst, med lidt coaxing denne formaning wore off. Jeg var trods alt en gammel kunde.

To år siden, efter at observere de samme to spanske korte sværd hængende på samme sted i over et år, jeg gjorde hende et tilbud, som gjorde hende græde. En af de to var helt klart reproduktion, og den anden en noget groft gjort klinge med resterne af fæstet og vagt stadig intakt. Vi kom til sidst til udtryk, men hun stadig husker runder af forhandlinger. At stykke til sidst reinkarneret som et sværd sukkerrør, den dag i dag ikke blottet undtagen som en mindre advarsel, her og der.

For et par nætter siden, passerer hendes åbne dør, da hun var voksning en enorm tyk træbord formet som en buk, stoppede jeg i At døråbningen, til højre og på gulvet var nye objekter:. Flere metates (slibesten for majs) plus flere runde sten fiskeri vægte. Disse er gamle: Maya brugte disse til deres net. Et par skridt længere ind i dim butikken afslørede en stor keramisk gryde fuld af mindre fartøjer, også af tilsyneladende oldtiden. Jeg må indrømme, at en mindre end perfekt forståelse af at anerkende autentiske Maya keramik, men jeg lærer. For tre år siden jeg også indrømme, at købe en historie og fire angiveligt "gamle" Maya figurer fra en person, som jeg troede var pålidelige. De ser meget bedre nu hvor jeg spray malet dem guld og jeg har fået over at blive taget. Jeg har kaldt i en lokal arkæolog, hvis speciale er Maya keramik og jeg venter på hendes synspunkt på potterne i potten.

Hvis du befinder dig i Antigua, denne butik er værd at se. Visitkortet siger, at de er åbne fra 09:00 til 07:00. Vi havde en 10:00 udnævnelse, men hun ikke åbne døren indtil 11:00. Det er trods alt, guatemalanske Standard Time. Hvis der er et stort objekt, der ikke passer i kufferten, hun tilbyder shipping. Hun er ikke halvfjerds; hun er sød og egnet til at græde, hvis du forhandle for hårdt. Jeg formoder, at det er en "kvinde" ting. Du kan finde hende på 6th Avenida South, # 4, men ikke forvente noget indtil omkring elleve om morgenen. Jeg slags ønsket branding jern: der var en, der kun havde en "2", men som de siger i Texas, "Jeg er alt hat og ingen kvæg."


relaterede artikler